USR Bucureşti: Petiţia iniţiată de Gabriela Firea în legătură cu Spitalul Metropolitan este un demers ipocrit
 USR Bucureşti: Petiţia iniţiată de Gabriela Firea în legătură cu Spitalul Metropolitan este un demers ipocrit - Image
USR Bucureşti: Petiţia iniţiată de Gabriela Firea în legătură cu Spitalul Metropolitan este un demers ipocrit

USR Bucureşti susţine că petiţia iniţiată de primarul general, Gabriela Firea, în legătură cu Spitalul Metropolitan reprezintă un “demers ipocrit” al cărui singur scop este ascunderea marilor probleme din spitalele aflate în administrarea Primăriei.

“Înainte de a iniţia o astfel de consultare, Gabriela Firea ar fi trebuit să le explice bucureştenilor faptul că peste 200 de milioane de euro din bugetul Capitalei au fost alocate companiilor municipale pentru sedii, maşini şi salarii. Mai mult, Gabriela Firea ar fi trebuit să le spună oamenilor că anul trecut, în ultima şedinţă de Consiliu, a tăiat 200 de milioane de lei de la spitale şi i-a mutat în fondul de rezervă aflat la dispoziţia primarului. Nu în ultimul rând, Gabriela Firea ar fi trebuit să spună că luna trecută au avut loc concursurile pentru posturile de manager de spital, concursuri în urma cărora şi-au securizat funcţiile toţi apropiaţii actualului primar, în ciuda lipsei cronice de rezultate şi de competenţe în domeniu”, se arată într-un comunicat transmis de USR Bucureşti.

Preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring, a menţionat că edilul general nu i-a consultat pe cetăţenii Capitalei în momentul în care a decis înfiinţarea companiilor municipale.

“Nu i-a întrebat dacă vor ca aceste companii să primească 200 de milioane de euro. Nu i-a consultat pe bucureşteni să afle dacă oamenii vor spectacole şi statui de milioane de euro. Iată de ce nu cred în sinceritatea demersului iniţiat de Primarul Capitalei. Petiţia Gabrielei Firea este o ipocrizie şi o formă fără fond, aşa cum este de altfel toată activitatea primarului general de până acum”, a declarat ea.

Wring a mai opinat că inclusiv pretextul petiţiei “este o minciună”, în contextul în care USR a atras atenţia în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti că proiectul care viza obţinerea unui teren pentru construirea Spitalului Metropolitan nu “reflectă realitatea”.

“Singurul obstacol în calea Spitalului Metropolitan a fost şi este incompetenţa Gabrielei Firea. Aşa cum am precizat şi în şedinţa de consiliu, documentele pe care primarul general dorea să le supună la vot erau întocmite greşit şi nu reflectau realitatea. I-am spus Gabrielei Firea să corecteze documentele şi să revină cu ele în următoarea şedinţă pentru a fi votate. În loc să-şi facă temele, a ales însă calea mai uşoară a victimizării”, a adăugat reprezentanta formaţiunii.

USR a reamintit că în prima şedinţă din acest an a Consiliului General al Municipiului Bucureşti a fost supus votului un proiect privind trecerea unui teren din administrarea RATB în administrarea Capitalei.

“În expunerea de motive se preciza că acest transfer este necesar întrucât Guvernul nu ar fi aprobat acordarea către Primărie a terenului solicitat pentru construirea unui spital metropolitan. În timpul şedinţei însă, Gabriela Firea a declarat că Guvernul ar fi aprobat transferul suprafeţei cerute şi că pe cele două suprafeţe (cel primit de la Guvern şi cel preluat de la RATB) ar fi urmat să se construiască un spital, dar şi o nouă clădire pentru Facultatea de Medicină. Consilierii USR s-au abţinut la vot, solicitând ca documentaţia să fie refăcută în acord cu cele susţinute de Gabriela Firea şi repusă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe. Gabriela Firea a refuzat acest lucru”, a menţionat sursa citată.

Primarul Municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, a iniţiat pe site-ul www.petitieonline.com o petiţie prin care se strâng semnături în favoarea construirii Spitalului Metropolitan, ea fiind şi primul semnatar al acesteia. AGERPRES/ (AS – autor: Irinela Vişan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)

US24 NEWS

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here